15/02/2019

MUKAVAMPAA (TALVI)URHEILUA ILMAN HIERTYMIÄ

 * kaupallisessa yhteistyössä Mills Enterprisen kanssa

 Olen aina tykännyt urheilusta ja tähän ikään mennessä olen ehtinyt harrastamaan aktiivisesti useampaa lajia murtomaahiihdosta rullaluisteluun ja pesäpallosta juoksuun. Näin talviaikaan sydäntäni lähellä on erityisesti laskettelu, jota olen harrastanut pienestä tytöstä pitäen ja viime vuosina koko ajan aktiivisemmin. Laskettelussa parasta antia ovat hyvässä kunnossa olevien, parhaimmillaan pitkien ja mukavan loivien rinteiden lisäksi upean lumiset maisemat laskupäivän kruunaavaa after ski -tunnelmaa unohtamatta. Tänä vuonna myös reipas kaksivuotiaamme on päässyt useamman kerran laskettelusuksien päälle ja myös mies on innostunut lajista. Toiveenani onkin, että saamme laskettelusta koko perheen yhteisen talviurheiluharrastuksen.

Viimeksi pääsin rinteeseen pari viikkoa sitten, kun suuntasimme perheeni kanssa Vihti Skin kauniisiin maisemiin ja tammikuun alussa vietimme viikon Rukan upeista rinteistä nauttien. Rukalla tuli lasketeltua viikon aikana yhteensä neljänä päivänä ja sen tunsi myös jaloissa, kun riisuin laskupäivän päätteeksi monoja jaloista pois. Kun jalat on ahdettu pitkiksi ajoiksi tiukkoihin laskettelumonoihin, syntyy sääriin helposti ikäviä hiertymiä. Myös kantapäiden iho hankautuu monoissa helposti rakoille samaan tapaan kuin kesällä ensimmäisiä kertoja korkokenkiä paljain jaloin käytettäessä. Itselläni tuntuu olevan erityisen herkät kantapäät, jotka hiertyvät aina ensimmäisenä uusissa tai muuten tiukoissa kengissä. Auts! Mikään ei todellakaan ole kurjempaa, kuin odotella rakoille hiertyneen jalkojen ihon parantumista tuplalaastareita käyttäen. Ehkä siksi olen näin vanhemmaksi (ja viisaammaksi?) tultuani tullut entistä mukavuudenhaluisemmaksi ja haluan jo hyvissä ajoin ennalta ehkäistä hiertymien ja rakkojen syntymisen oli kyse sitten urheilun kautta jalkoihin kohdistuvasta rasituksesta tai uusien korkokenkien sisäänajamisesta.


Vihdin laskettelureissulle sain testattavaksi Mills Comforsilin ihonsuojatuotteita, jotka on suunniteltu vähentämään ihoon kohdistuvaa painetta, lievittämään hankauksesta johtuvaa kipua ja ehkäisemään rakkojen syntymistä. Mills Comfort -tuoteperheestä löytyy ihonsuojia useammassa eri koossa, joten omaan tarpeeseen sopiva suoja on helppo löytää. Itse testasin laskettelumonojen kanssa iskua vaimentavaa, leikattavaa ihonsuojaa, joka vähentää ihoon kohdistuvaa painetta ja lievittää rasituksesta johtuvaa kipua. Laskettelumonothan painavat tunnetusti erityisesti juuri sääriluuta, joten tämä ihanan pehmoisella silikonigeelipinnalla varustettuihonsuoja toimii erinomaisena hiertymien ja kivun ehkäisijänä nimenomaan laskettelussa ja lumilautailussa. Itsekseen ihoon tarttuva geelipinta pitää suojan paikoillaan jalan ollessa tiiviisti monon sisällä ja mikä parasta, nämä suojat ovat uudelleenkäytettäviä! Itse pesin ihonsuojan käytön jälkeen käsin miedolla saippuavedellä ja kiinnitin sen sitten kuivumaan takaisin pakkauksessa olevaan suojakalvoon. Kannattaa antaa suojan kuivaa pesun jälkeen rauhassa esimerkiksi saunan lauteilla.

Korkkareiden ja juoksulenkkareiden kanssa aion jatkossa käyttää kahden kappaleen pakkauksessa myytäviä, valmiiksi muotoon leikattuja ihonsuojapaloja, jotka ovat myöskin uudelleenkäytettäviä. Nämä Millsin ihonsuojapalat sopivat erinomaisesti juuri kantapäiden ihon suojaamiseen eli ne ovat siinäkin mielessä nappivalinta, jos kärsit herkästi rakoille hiertyvistä kantapäistä kuten minä. Vinkkinä mainittakoon myös, että mikäli vaivaisenluu (korkkareiden käyttäjien tuttu kaveri myöskin) vaivaa sinua, toimivat Millsin ihonsuojapalat myös sen suojaamiseen ja esimerkiksi urheilukenkien hankaamisesta aiheutuvan kivun minimoimiseen.

 
Tähän loppuun vielä muistutus Mills Comforsil -tuotearvonnasta, joka on parhaillaan käynnissä Instagramissa. Jos et ole vielä ehtinyt osallistumaan, ehdit vielä hyvin mukaan! Arvontaan osallistut seuraamalla Insta-tiliäni @chicconservativechanel ja jättämällä kommetin siellä näkyvän arvontakuvan yhteyteen. Osallistumisaikaa on 21.2. klo 24 saakka, jonka jälkeen ilmoitan Instagramissa voittajan. Paljon onnea arvontaan ja ihanaa viikonloppua!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

14/02/2019

HAPPY VALENTINE'S DAY ♥


Tänään on aika nostaa malja ystävyydelle. On upeaa ajatella, kuinka moniin huipputyyppeihin ihminen ehtiikään elämänsä aikana tutustumaan. Itse olen todella kiitollinen siitä, että koen olevani siunattu rakkailla ystävillä, jotka tuntevat minut läpikotaisin, joiden seurassa voin vaihtaa ajatuksia, purkaa sydäntäni, nauraa katketakseni, reissata yhdessä, juhlia elämän kohokohtia ja ihan vaan höpötellä niitä näitä kahvikupillisen ääressä. Nämä rakkaat ihmiset ovat ympärillä ja läsnä, vaikka arjen kiireiden keskellä emme aina ehtisikään nähdä niin usein kuin olisi ihanaa ehtiä. Kiitos, että olette olemassa.

Oma perhe ja sisarukset sekä sukulaiset ovat tietysti myös ajatuksissa tänään. Onnea ovat myös loistavat työkaverit, joita on kiva nähdä päivittäin ja jotka auttavat osaltaan jaksamaan arkista aherrusta. Ystävänpäivänä aion itse muistaa myös omaa pientä perhettäni, joka näkee minut juuri sellaisena kuin olen - hyvässä ja pahassa - ja jaksaa seisoa rinnalla ja tukea tuulisissakin aallokoissa. Tehdään tästä päivästä paras mahdollinen ystävänpäivä ja muistetaan ilahduttaa omia rakkaita jollakin pienellä muistamisella.

Ihanaa ystävänpäivää rakkaat lukijat! ♥ 


SHARE:

09/02/2019

BIRTHDAY DINNER AT VENTUNO


Palataan tänään hetkeksi maanantaisiin synttäritunnelmiin, joita lupailin tänne blogin puolelle alkuviikosta, kun täytin maanantaina vuosia. Suuntasimme tuona iltana mieheni kanssa illastamaan Punavuoressa sijaitsevaan Ventunoon, joka tarjoilee modernia italialaista ruokaa. Ravintola sijaitsee erittäin tyylikkäissä puitteissa Designmuseon läheisyydessä ja on uusin tulokas BW-ravintoloiden kaartiin. Ventuno avattiin viime syksynä ja ravintola vastaa myös samassa kivijalassa naapurissaan sijaitsevan Goldfish-cocktailbaarin bar snack -menusta. Olin ehtinyt juuri edellisellä viikolla ennen synttäridinneriämme testaamaan Ventunon tarjonnan ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että olin  ensimmäisen kerran jälkeen jo niin vaikuttunut menusta ja herkullisista drinkeistä, että osasin odottaa paljon myös synttäridinneriltä.

Odotukset eivät todellakaan pettäneet, sillä heti alkuun pieneksi snack-palaksi tilaamamme sitruunalla ja tinjamilla maustetut arancinit veivät kielen mennessään! Aperitiiviksi arancinien kanssa valitsin itselleni Ventuno speciali-listalta Cherry-nimisen drinkin, sillä olen kaiken kirsikkaa sisältävän suuri ystävä. Lyhyt drinkki oli todella erilainen ja sisälsi muun muassa kirsikkabitteriä, Barbera Chinato -punaviiniä ja maraschino-likööriä. Mies valitsi meille viinilistalta erinomaisen valkoviinin, jota nautimme arancinien lisäksi alkupaloiksi tilaamiemme annosten kanssa sekä a'la carte -listan pääruokien kera. Alkuun pohdimme, otammeko maistelumenun, mutta tällä kertaa Ventunon laaja menu (kyllä, se on todella laaja) houkutteli tilaamaan erikseen kaikki haluamamme, jaettavaksi sopivat annokset.


Arancinien lisäksi alkupalavalinnoiksemme päätyivät talon mielettömän herkulliset oliivit (vastaavia olen kerran elämässäni päässyt maistamaan siskoni poikaystävän isoisän tilalta kerättynä Espanjassa) sekä paistettuja kampasimpukoita, kuivattua tomaatti-katkarapu dressingiä, sakramia ja taimenenmätiä sisältävä Capesante & Gamberetti. Lisäksi tilasimme myös hehkutusta keränneen Kingfish Biancon, joka sisältää raakaa, marinoitua kuningasmakrillia, vihreää oliivia, pistaasivinaigrettea ja sitrushillocrémeä. Ihan mielettömän hyvää ja Kingfish Bianco nousikin koko illan yhdeksi lemppariannokseksemme! 


Pääruokavalinta oli helppo, sillä mies oli etukäteen fiilistellyt Ventunon listalta löytyvää Bistecca Fiorentinaa. Annokseen kuuluu ruhtinaallisen kokoinen, noin 650 gramman grillattu Black Agnus -pihvi, jonka seurana tarjoillaan sitruunaa ja rosmariinisuolaa. Tämän ateriamme ehdottoman kruununjalokiven jaoimme muiden annosten tapaan ja se oli juuri sopivan kokoinen kahdelle hengelle. Bistecca Fiorentinan lisukkeeksi tilasimme paahdettuja naulapapuja ja broccolinia eli Fagiolini Verdi & Broccolini sekä puolikkaan annoksen Linguinen Cacio e Pepeä, ja näiden annosten liitto toimi lautasella saumattomasti.

Koska emme ole kumpikaan jälkiruokaihmisiä ja olo alkoi olla aika täysi kaikkien nautimiemme herkkujen jälkeen, päädyimme tilaamaan dinnerin loppuun jälkiruokadrinkit cocktail-listalta. Oma valintani oli jo aiemmalla vierailukerralla hyväksi todettu, ihanan raikas Grapefruit ja miehelle tuli klassinen Espresso Martini. Mielettömän hyviä molemmat ja loistava lopetus onnistuneelle illalle.

Jos et ole ehtinyt vielä käydä testaamassa Ventunoa, niin suosittelen ehdottomasti tekemään sen! Lista on todella laaja, joten erilaisiin makuihin ja ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja löytyy taatusti. Ja palvelu, miljöö ja drinkkilista toimii moitteettomasti kuten muissakin BW-ravintoloissa.

 Ihanaa lauantain jatkoa ja palataan taas pian!

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig