Lauantaina nukuimme ihanan pitkään ja aamupalalla meitä hemmoteltiin luomumunista ja itse kasvatetusta luomupinaatista tehdyllä munakkaalla, maitokahvilla, ruisleivällä, jonka seurana oli itse tehdyjä persilja- ja korianterilevitteitä sekä tuoreilla metsämansikoilla, mustikoilla ja viinimarjoilla. Aivan taivaallisen hyvää ja kaunis kattaus toi loman lisänsä aamupalahetkeen. Luomumunat olivat läheisen maatilan tuotantoa.
Lounaalla nautimme alkuruuaksi korianterilla maustettua mietoa punajuurikeittoa. Keiton kanssa oli tarjolla itse leivottua, mielettömän hyvää puolalaista auringonkukkaleipää. Leipä on todella maukasta, erittäin kuitupitoista ja hiilihydraattipitoisuudeltaan niukempi normaaliin hiivaleipään verrattuna. Tätä aion ehdottomasti leipoa myös kotona pakkaseen! Laitan blogiin myöhemmin leivän reseptin, jotta voitte itse kokeilla sitä kotona.
Pääruuaksi nautimmeitse poimituista kanttarelleista ja sipulista tehtyä kastiketta, pikkubroileria, uusia perunoita ja broilerin maksaa sisältävää, hieman makeaa kastiketta. En todellakaan ole mikään maksan ystävä, mutta tämä kastike oli maukasta ja hienostuneen makuista.
Sää oli hieman kolea, mutta kävimme silti tuulta uhmaten kävelyllä Saimaan rannalle parhaillaan valmistuvassa New Port Saimaa Garden -vierasvenesatamassa. Satamasta on mahdollisuus varata oma venepaikka ja tämä taitaa kiinnostaa etenkin kesällä Saimaalle saapuvia venäläisturisteja. Satamaan on rakennettu myös vedenpäällä oleva huoneistohotelli.
Jakku Mango, paita Zara, housut GT, ballerinat ja huivi H&M, laukku LV
Iloista keskiviikkoa,
xoxo Laura