17/06/2012

Ready for midsummer

Iltaa ihanat! Toivon ja uskon, että kaikilla on ollut kiva viikonloppu sateesta huolimatta. Itse sain yllättävän paljon aikaan tänään, kun kurjan kelin vuoksi ulkona ei tehnyt juuri mieli liikkua ja mieskin lähti työmatkalle Lontooseen, joten olen puuhastellut yksin kotosalla. Yksi juhannukseen liittyvä juttukin tuli kuin tulikin tänään hoidettua - nimittäin jo itselleni perinteeksi muodostunut juhannusseppele. Käyttäisin tietysti mieluummin aitoja kukkia ja askartelisin seppeleen valmiiksi vasta aattona, mutta olemme lähdössä torstaina Tukholmaan, joten kukkien säilyvyys olisi hieman haasteellisempi juttu. Ratkaisuksi löytyivät melko aidon näköiset kangaskukat, joista seuraavissa kuvissa näkyvän seppeleen taiteilin. Seppeleeseen kului yhteensä kolme valmista kangaskukkaoksaa ja olen lopputulokseen tyytyväinen. 

Paita & kaulakoru Zara

Onko teillä jo juhannussuunnitelmat valmiina? Itse pidän peukkuja aurinkoisen sään puolesta pystyssä, mutta tärkeintähän on tietysti hyvä fiilis ja onnistunut seura. Joten, Stockholm, here we come!
SHARE:

15/06/2012

Verso @ Kluuvi

Kävimme tässä vähän aikaan sitten töiden jälkeisellä salaatilla uudistuneessa Kluuvissa sijaitsevassa Versossa. Verso on simppelin tyylikkästi ja Lontoo-henkisesti sisustettu kahvila-ravintola, jossa on tarjolla mm. erilaisia leipiä sekä herkullisia ja runsaita salaatteja omavalintaisilla täytevaihtoehdoilla. Viikonloppuisin tarjolla on myös NY Style Salad Brunch joko "normaaliversiona" tai sitten samppanjalla. Sounds nice :) Valikoimassa myös etanoita ja kakkuja.


Versossa on tyylikäs lounge-tila, jossa voi istuskella isommallakin porukalla.G.H. Mumm on ravintolan "talon"samppanjamerkki ja se näkyy myös hauskoissa sisustustyynyissä.






Salaatteihin valitsimme täytteiksi tällä kertaa jättioliiveja, lohta ja katkarapuja sekä kermaista avokadokastiketta. Oli niin runsas annos, että kaikkea en jaksanut edes syödä. Nälkä siis lähtee takuulla ja Verson hintatasokin on varsin kohtuullinen.

SHARE:

14/06/2012

LEMPEÄ MAALAISSALAATTI



Muutama päivä sitten kehittelimme kevyttä päivällistä jääkaappiin kertyneistä aineksista.Ruokaisa maalaissalaatti oli helppo loihtia edellispäivänä keitetyistä uusista perunoista, tuoreista herkkusienistä, vihreistä oliiveista, romainesalaatista ja possun paistisuikaleista, jotka ruskistettiin laadukkaassa oliiviöljyssä. Salaatin kanssa nautimme itsetehtyä vinaigrettekastiketta, jonka salaisuus on pirteän kirpeä dijon-sinappi.



LEMPEÄ MAALAISSALAATTI

(kahdelle)

romainesalaattia
1 pkt porsaan fileesuikaleita
vihreitä oliiveja
noin 8 pientä, keitettyä varhaisperunaa
1/2 pkt tuoreita herkkusieniä
fetajuustoa kuutioina

Vinaigrettekastike
 2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
1/2 tl dijon-sinappia
 
***


Huuhtele ja revi romainesalaatti käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi ja ruskista herkkusienet pannulla. Ruskista myös porsaan fileesuikaleet ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa keitetyt uudet perunat puolikkaiksi lohkoiksi. Lisää fetajuustokuutiot, vihreät oliivit ja kaikki muut ainekset salaattipedin päälle.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään pienessä kulhossa. Lorauta kastiketta sopiva määrä salaatin päälle ja nauti!

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig