11/06/2012

New bag

Olipa kiva ja tapahtumarikas viikonloppu, josta tulossa pian tarkempaa postausta :) Toivottavasti nautitte kaikki harvinaisen lämpimästä sunnuntaista, näitä aurinkoisia kesäpäiviä ehdottomasti lisää! Tässä viimeisin laukkuhankintani, joka löytyi Mangosta. Ihastuin vaaleaan väriin ja simppeliin malliin, jossa on kultaiset yksityiskohdat. Laukku on myös tarpeeksi suuri päivittäiseen työkäyttöön.


Tässä uudella laukulla asustettua kokonaisuutta viime perjantailta. Tuo Zaran ohut, kukkakuvioinen  paitapusero on ollut ehdoton lempparini jo pitkään ja kovassa käytössä. Se on myös helppo yhdistää nudensävyisiin asusteisiin ja tummiin pillifarkkuihin.


Farkut & paita Zara, toppi MQ, kengät ja laukku Mango, vyö Ralph Lauren
SHARE:

08/06/2012

Espanjalainen kana

Eilen kokkasimme S:n kanssa terveellistä, mutta maukasta kanaa salaatin kera. Kyseessä oli uusi, itse kehitelty resepti, jonka nimesin hauskasti espanjalaiseksi kanaksi, koska se toi mieleen lämpimät kesäillat Pohjois-Espanjan Lleidassa. Annos on tyylikäs ja pelkistetty ja sopii hyvin tarjottavaksi pääruokana lisukkeineen myös kesäisillä illalliskutsuilla.


Espanjalainen kana

maustamattomia kanan rintafileitä
kaksi sitruunaa
vihreitä oliiveja
punaista chiliä
kirskikkatomaatteja
merisuolaa
oliiviöljyä
timjamia


Hiero kanafileisiin merisuolaa ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuni lämpenemään 225:n asteeseen.  Leikkaa kirsikkatomaatit ja oliivit ohuiksi viipaleiksi. Pilko punainen chili. Pieni määrä riittää, sillä tarkoitus ei ole tehdä annoksesta liian tulista. Leikkaa sitruunoista kuoret ja pilko osa kuorista pieniksi viipaleiksi. 

Halkaise jäljelle jääneet sitruunat ja purista niistä mehua jokaisen fileen päälle. Asettele kanafileiden päälle chilipalat, tomaatti- ja oliivisiivut sekä sitruunankuoripalat. Pirskota päälle oliiviöljyä ja asettele päällimmäiseksi timjamia. Laita uuniin ja paista noin 20-30 min. Timjamia voit halutessasi lisätä myös annosten päälle, kun fileet on otettu uunista.


Alkupalaksi nautimme pienen salaatin, johon laitoin jäävuorisalaattia, fetaa, kirsikoita, mansikoita, aprikooseja, suolapähkinöitä ja balsamicoa.


Aterian kanssa nautimme mansikkaista, Bourgognen alueen Georges Duboeuf Chiroublesia. Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Chiroublesin laatuviinialueelta, joka sijaitsee Beaujolais'ssa, Bourgognessa. Viini on käytetty rypäleiden hedelmäisyyttä korostavalla semi-carbonique-menetelmällä ja koko viini on käynyt läpi happoja pehmentävän malolaktisen käymisen. Tuotekuvauksen mukaan kyseinen viini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen mansikkainen ja hennon yrttinen.  Huumaavaa, karkkimaista mansikkaa löytyi runsaasti myös tuoksusta.








SHARE:

07/06/2012

Aamupaloja

Välillä on ihana nauttia kiireetön ja herkullinen aamupala tai brunssi, jonka valmistamiseen käytetään aikaa ja vaivaa. Yleensä tähän ylellisyyteen on mahdollisuus lähinnä viikonloppuisin, sillä ainakaan itselläni ei arkikiireessä aamuisin ole aikaa napata muuta kuin jotain pientä mukaan. Tässä fiiliksiä eräästä kivasta aamupalahetkestä, johon liittyy ihania muistoja. Tarjolla oli feta-pinaattimunakasta, croissantteja, tuoreita sämpylöitä, vuohenjuustoa, kurkkua, paprikaa, vadelmahilloa, voita, appelsiinimehua, myslijogurttia, tummapaahdettua kahvia sekä ranskalaista kuohujuomaa. Tällaisia aamupaloja ei tietenkään ole edes järkevää syödä päivittäin, vaan säästää herkuttelut esimerkiksi leppoisiin lauantaiaamuihin.




Arkisin nautin yleensä maitorahkaa erilaisilla lisukkeilla terästettynä ja maitokahvia tai vihreää teetä. Näin kesäisin lisään maitorahkaan yleensä tuoreita mansikoita, aprikooseja, kirsikoita tai sitten erilaisia pähkinöitä. Terveellistä, hyvää ja pitää nälän lounaaseen asti hyvin loitolla!


Onko teillä hyviä aamupalavinkkejä, joilla saisi vaihtelua joka päiväisiin arkirutiineihin? :)
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig