21/03/2011

Goudaa, viinejä ja tulisia makuja

Uusi työ- ja kouluviikko on jälleen edessä ja nyt kodiuduttuani kaupungilta on sopiva hetki perinteiselle maanantaipostaukselle. Uusi, jo blogissa nähty Guccin inspiroima asukokonaisuus pääsi viikonloppuna ahkeraan käyttöön hollantilaishenkisessä viini- ja ruokaillassamme. Herkuttelimme punavuorelaisen ystäväpariskuntamme luona perjantaina Amsterdamista Suomeen asti kuljetetuilla erilaisilla goudajuustoilla, muun muassa erikoisella punaisella pestolla maustetulla goudalla, chevre- ja babygoudalla ja kuminalla sekä valkosipulilla ja yrteillä maustetuilla yksilöillä. Juustojen kanssa nautittiin tietysti erilaisia viinejä ja hollantilaista Bols-viinaa sekä vähän erikoisempia makuyhdistelmiä. Hollantilaisilla nimittäin on tapana nauttia goudan ja kanelin sekä pekonin ja omenan yhditelmästä ohukaisen päällä! Kuulostaa varsin erikoiselta, mutta molemmat yhdistelmät olivat yllättäen oikein toimivia. Kyseisiä makuyhditelmiä voi itse kokata kotikeittiössä paistamalla normaalit ohukaiset ensin pannulla valmiiksi ja levittämällä ne sitten leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdelle pellille mahtuu kerralla noin 3 ohukaista. Hakutut täytteet lisätään ohukaisten päälle ja sen jälkeen niitä paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Valmiiden ohukaisten kanssa voi halutessaan nauttia perinteiseen alankomaalaiseen tyyliin vielä vaahterasiirappia ja tomusokeria, mikä toimii etenkin omena-gouda-yhdistelmän kanssa. Herkullista!



Hollantilaisen teemaillan herkuista jatkoimme sunnuntaina hieman tulisemmilla makuelämyksillä. City-lehden "Syö!Helsinki" -ruokaviikot käynnistyivät nimittäin viime perjantaina ja jatkuvat aina maaliskuun loppuun saakka. Mukana on yhteensä 18 helsinkiläisravintolaa, joissa asiakas nauttii teemaruuista varsin (opiskelija)ystävälliseen 10 euron hintaan. Suunnistimme illalla poikaystäväni kanssa Fredalla sijaitsevaan ja thai-ruokaan keskittyneeseen ravintola Tamariniin ja tilasimme molemmat yksimielisesti currylla maustettua tulista paistettua kanaa ja riisiä sisältävät annokset. Annos oli mielestäni varsin riitoisa ja sopivan kokoinen ja tulinen. Poikaystäväni sai kyllä minunkin riisini, hiilarikammoinen kun olen ;) Varsin hyväksi havaittu annos siis ja ravintolakin oli sopivan täynnä, vaikka oli kolea ja tuulinen myöhäinen sunnuntai-ilta.



Sunnuntai-iltana katsoimme muuten Aavikon kukka-nimisen elokuvan, joka kertoo somalialaissyntyisen, köyhästä paimentolaisperheestä kotoisin olevan ja kotoaan nuorella iällä Lontooseen karkaavan tulevan huippumallin tarinan. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo Waris Dirien tarinan todella koskettavasti. Samalla se herättää paljon ajatuksia erityisesti naisten oikeuksista ja niiden sortamisesta.

photo IS 

Keskiviikkona meidän olisi poikaystäväni kanssa tarkoitus kokeilla erästä meille uutta, kampanjassa mukana olevaa ravintolaa, josta arvio luvassa sitten myöhemmin. Suosittelen noita Cityn ruokaviikkoja kyllä lämpimästi, itse olen jo useana vuotena osallistunut niihin ja löytänyt uusia, kivoja maku- ja ravintolaelämyksiä :) Palataan pian!
SHARE:

17/03/2011

Värileikkejä by Gucci

Kävin tänään keskustan Zarassa pyörähtämässä, koska halusin tarkastella uutta, liikkeeseen jatkuvasti päivittyvää kevätmallistoa. Ja kyllähän sieltä löytyi taas jotain ihanaa! Nimittäin silkkinen violetti toppi, jota olin jo aiemmalla kaupunkikierroksessa Zarassa katsellut. Samaa toppia oli myös muun muassa oranssina ja pinkkinä loistavissa jalokiviväreissä, mutta itse tykästyin nimenomaan tuohon violettiin väriin. Ajatuksena on yhdistää se H&M:n oranssinpunaiseen hameeseen ja inspiraation tähän sain Guccin spring/summer 2011 -mallistosta. Mallistossa on säihkyviä vihreän, violetin, oranssin ja turkoosin sävyjä yhditettynä metallisiin asusteisiin, joista innostuin kovasti. Myös malliston hehkuvissa väreissä loistavat, sulin ja röyhelöyksityiskohdin somistetut mekot ovat upeita!



Olin siis jo pidempään miettinyt, mistä löytäisin tummanvioletin yläosan aiemmin hankitun ja blogin lukijoille tutun hameen kaveriksi ja nyt se sitten löytyi! Harmi vain, ettei keskustan liikkeessä ollut enää S-koon toppeja jäljellä. Myyjän avustuksella sopivaa kokoa ja väriä löytyi kuitenkin Jumbon Zarasta, joten hyppäsin bussiin ja matkasin seikkailemaan Vantaan puolelle. Näin keskustassa asustelevana tulee Jumbossa käytyä todella harvoin, mutta voin erityisellä lämmöllä suositella kauppakeskuksessa sijaitsevaa Zaraa kaikille! Liike oli suurempi ja valoisampi keskustaan verrattuna ja sopivia kokoja ja malleja tuntui olevan paljon paremmin esillä. Keskustan liikkeistä sopivat koot ja kivat mallit loppuvat usein hujauksessa suuremman asiakasvirtauksen vuoksi...Mutta niin toppi sai uuden onnellisen omistajan ja odottaa kovasti huomista, jolloin pääsee ensimmäistä kertaa päälle hollantilaiseen juusto- ja viini-iltaan:) Alla olevassa kuvassa vielä suunnittelemani kokonaisuus, johon sain alunperin idean tuoreessa H&M Magazinessa julkaistusta Metallic chic-artikkelista, jossa oli mukana tuo Guccin näytöksestä poimittu kuva.




Mukavaa viikonloppua kaikille! :)
SHARE:

14/03/2011

Juhlatunnelmia viikonlopulta

Tässä nyt se lupaamani postaus lauantaisilta sitseiltä. Alkuperäisten suunnitelmieni mukaisesti en eilen valitettavasti ehtinyt sitä tekemään, koska olo oli hieman väsynyt....:) Ja sitten piti käydä vähän ulkoilemassa ja eilen illalla jaksoimme vielä kokkailla herkkuruokaa poikaystäväni kanssa. Muun muassa herkullinen, vähähiilarinen letturesepti postauksen lopussa. Mutta nyt niihin sitseihin: olin siis avecin ominaisuudessa mukana juhlinnassa melko keskustassa sijaitsevassa juhlahuoneistossa. Illan aikana laulettiin, syötiin kolmen ruokalajin illallinen, juotiin juhlajuomia, nautittiin paikalle saapuneesta bändistä ja ennen kaikkea rennosta ja hauskasta seurasta. Dress code pojilla oli perinteinen tumma puku, kuten vastaavissa juhlissa yleensäkin, ja tytöillä suosiossa oli klassinen pikkumusta. Itsekin päädyin simppeliin, mustaa ja meripihkan ja kullansävyisiä korukiviä yhdistelevään mekkoon. Kyseinen mekko on hankittu jo parisen vuotta sitten, mutta se on palvellut uskollisesti lukuisissa juhlatilaisuuksissa ja reissanut kanssani myös maailmalla. Koska mekko on hyvin yksinkertainen ja leikkaukseltaan selkeä, on siihen helppo yhdistellä erilaisia asusteita. Erityisen viehättynyt olen mustan ja kullan kombinaatiosta, joka on mielestäni aina tyylikäs ja juhlava.


"Voit pukeutua mustaan milloin tahansa, voit käyttää sitä kaikenikäisenä ja kaikissa tilaisuuksissa. Pikkumusta on välttämätön osa jokaisen naisen vaatekaappia. Voisin kirjoittaa kirjan mustasta." 
- Christian Dior -

Kiinnitin mekkoon kultaisen, rusetinmuotoisen rintaneulan lisäjuhlavuutta tuomaan ja yhdistin asuun mustat nahka-avokkaat sekä tuoreen second hand-löytöni, vintage-Chanel-laukun. Laukku löytyi muuten Kaivarin Kanuunasta ja olen aivan hullaantunut siihen! Sitten suihkaus teemaan sopivaa nykyistä lempparituoksuani, Chanelin Chance Eau Tendreä (joululahja poikaystävältä), jalkaan ohuet mustat sukkahousut ja lopuksi kaulaan ja ranteeseen kultaiset korut. Korvikseni olivat samat luottohelminapit, joita käytän päivittäin :)


Hiukseni annoin tuttuun tapaan olla auki, sillä en koe tiukkoja juhlakampauksia omaksi jutukseni. Yleensä suoristan hiukset ensin raudalla ja lämpösuojasuihkeen avulla sileän suoriksi. Tämänhetkinen lämpösuojasuihkesuosikkini on Schwarzkopfin Got2b Guardian Angel, joka tuo hiuksiin ihanaa kiiltoa ja pehmeyttä. Suoristamisen jälkeen rullaan hiuksiin erikokoisia lämpörullia, joiden annan olla hiuksissa n. 20 minuuttia. Rullien pohjalla käytän juhlakampauksien kestävyyttä varmistamaan L´Orealin Studio HotCurl Thermo Curling Sprayta.  Sen jälkeen availen syntyneet kiharat varovasti sormilla ja suihkutan niihin lakkaa kiharoiden kiinnitystä varten. Lisäkiiltoa hiuksiin tuo kivasti Schwarzkopfin Taft 10-Carat-Shine-lakka. Hiuksieni pääosion muotoilen kihartamisen jälkeen harjalla ja ripauksella volyymia ja pitoa antavaa hiuspuuteria. Tällä hetkellä käytössäni on Proffsin Volume Powder, mutta myös Schwarzkopfin Osis Dust It -hiuspuuteri on todella laadukas ja riittoisa.

Hiuksieni käsittelystä huolehtii muuten ihana pikkusiskoni, joka on todella taitava ja hyvän tyylisilmän omaava hiusten "omatoimiammattilainen". Hiustenpidennyksiin ja muihin käsittelyihin liittyen voi halutessaan ottaa häneen yhteyttä meilillä osoitteeseen outij@luukku.com :)


Sitseillä nautitaan yleensä alkumalja, joka oli tällä kertaa kuohuviiniä sekä juomalaulujen yhteydessä snapseja. Pääruoan kanssa tarjoillaan yleensä muutama kaato puna- tai valkoviiniä oman maun mukaisesti. Jälkiruuan kanssa, joka oli juustokakkua mansikkamelballa, nautittiin konjakkia tai kermalikööriä. Sitsikattaus oli keväisen vihreä ja raikas ja kattauskuvissa näkyvät ruusut ojennettiin miesten toimesta illan kauniimman sukupuolen edustajille herkän laulun saattelemina. Kyllä niitä herrasmiehiä vielä siis löytyy :)



Tässä vielä loppuun hieman sunnuntaisesta menukokonaisuudestamme. Kävimme päivällä pyörähtämässä Kampin Ruohonjuuressa, josta löytyi kotiin vietäväksi tulinen, muun muassa kurkumaa sisältävä luomucurrymausteseos. Siitä inspiroituneena päätimme valmistaa ananaksen kanssa uunissa haudutettua jogurttikanaa salaatin kera ja jälkiruuaksi kahdenlaisia lettuja: vähähiilidydraattisia ja normaaleja. Pääruokaan kuuluvat kanat paistoimme ensin pannulla ja sen jälkeen laitoimme ne noin 20 minuutin ajaksi voideltuun uunivuokaan ananasrenkaiden kanssa. Päälle kaadoimme turkkilaisesta- ja luonnonjogurtista, mausteista, suolasta ja mustapippurista tehdyn seoksen ja valmistimme odotellessamme vihreän salaatin. Pääruuan lopputulos oli todella onnistunut ja suosittelen kokeilemaan!



Sunnuntai-illan kunniaksi halusimme hieman hemmotella itseämme ja valmistimme jälkiruuaksi lettuja aidolla vaniljalla maustetun kermavaahdon, tuoreiden hedelmien ja hedelmäsokerilla makeutetun mansikkahillon kanssa nautittavaksi. Tarjolla oli myös Grimin normaalilla sokerilla makeutettua kirpeänmakeaa greippihilloa, josta poikaystäväni pitää. Omat lettuni nautin vähähiilihydraattisina ja niiden ohje menee näin:

4 kananmunaa
250 g maitorahkaa
1,5 rkl manteli- tai kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Vatkaa munat ja maitorahka tasaiseksi seokseksi. Lisää varovasti seokseen manteli- tai kookosjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan. Anna vetäytyä hetki ja paista taikinasta lettupannulla sopivan kokoisia lettuja aidossa voissa. Voit nauttia lettuja halutessasi myös suolaisten täytteiden kera. Alkuperäinen resepti löytyi karppaus.info-sivustolta, mutta olen sitä jonkin verran modifioinut ja vähentänyt muun muassa suolan määrää. Nyt leppoisaa illanjatkoa ja palataan!

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig