Tapahtumassa maistelimme kolmea hyvin erilaista Starbucks-kahvimakua. Ensimmäisenä maisteltavana oli vaaleapaahtoinen Veranda Blend, joka viljellään latinalaisessa Amerikassa. Tämä kahvi on vaaleapaahtoisille kahvilaaduille tyypillisesti maultaan hyvin hapokas. Hapokkuuttaa saadaan taitettua hyvin muum muassa suklaan ja pähkinöiden avulla, joita maistelimme kyseisen kahvin kanssa.
Seuraavaksi maisteluvuorossa oli medium-paahtoinen Ethiopia Yirgacheffe, joka viljellään Afrikassa. Kahvi on maultaan ja paahteisuudeltaan keskivahva, yrttinen ja täyteläinen. Itse pidin tästä kahvista todella paljon ja se oli myös erinomaisen baristamme suosikkeja! Ruokaparina tälle kahville sopivat esimerkiksi erilaiset sitrushedelmät. Meillä maisteltavana kahvin kanssa oli appelsiini- ja greippilohkoja, jotka korostivat kahvin makua upeasti.
Kaikkien vahvin ja tummapaahtoisin maistelemamme Starbucks-kahvi oli Sumatra, joka tulee Aasian Tyynenmeren seuduilta. Tässä kahvissa ei ole niin paljon hapokkuuttaa kuin kahdessa edellisessä, ja se sopii erinomaisesti niille, joita kahvi usein närästää. Maku on ihanan rasvainen ja makeahko, eikä sen kanssa kaipaa välttämättä maitoa, vaikka itse olenkin maitokahvin vannoutunut ystävä. Ruokaparina kahville nautimme toffeeta ja briejuustoa. Erityisesti briejuusto muodostaa aivan mahtavan makukombinaation tähän kahviin yhdistettynä!
Maistelussa mukana olivat myös kesäiset, Arla Ingmanin valmistamat kylmät Starbucks Frappuccino-juomat. Makuja maistelussa oli kolme erilaista: Mocha, Coffee ja Vanilla, joista viimeksi mainittu on tämän kevään uutuus Suomen markkinoilla.
Kotiin saimme mukaan vielä ihanan Starbucks goodie packin, ja etenkin söpö keraaminen kahvimuki tulee kyllä ahkeraan käyttöön! Lisätietoja Starbucksin kahveista saat täältä:
Kiitos vielä kerran Pilgrimille & Starbucksille herkullisesta tastingista!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti