Muutama päivä sitten kehittelimme kevyttä päivällistä jääkaappiin kertyneistä aineksista.Ruokaisa maalaissalaatti oli helppo loihtia edellispäivänä keitetyistä uusista perunoista, tuoreista herkkusienistä, vihreistä oliiveista, romainesalaatista ja possun paistisuikaleista, jotka ruskistettiin laadukkaassa oliiviöljyssä. Salaatin kanssa nautimme itsetehtyä vinaigrettekastiketta, jonka salaisuus on pirteän kirpeä dijon-sinappi.
LEMPEÄ MAALAISSALAATTI
(kahdelle)
romainesalaattia
1 pkt porsaan fileesuikaleita
vihreitä oliiveja
noin 8 pientä, keitettyä varhaisperunaa
1/2 pkt tuoreita herkkusieniä
fetajuustoa kuutioina
fetajuustoa kuutioina
Vinaigrettekastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
1/2 tl dijon-sinappia
***
Huuhtele ja revi romainesalaatti käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi ja ruskista herkkusienet pannulla. Ruskista myös porsaan fileesuikaleet ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa keitetyt uudet perunat puolikkaiksi lohkoiksi. Lisää fetajuustokuutiot, vihreät oliivit ja kaikki muut ainekset salaattipedin päälle.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään pienessä kulhossa. Lorauta kastiketta sopiva määrä salaatin päälle ja nauti!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti