03/09/2017

NURME PUREST BEAUTY - LUONNONKOSMETIIKAN SYNNYINSIJOILLA


Ihanaa syyskuun ensimmäistä sunnuntaita! Niin se vain kesä vierähti nopeasti ja nyt on pikkuhiljaa aika virittäytyä syksytunnelmiin. Täytyy sanoa, että elokuu oli ihan huippu - mun ehdoton lempparikesäkuukausi - ja vaikka mitä kaikkea ihanaa on mahtunut viimeiseen neljään viikkoon. Yksi mieleen jääneistä erityisen kivoista elokuisista jutuista on viime viikkoinen bloggaajamatka Nurmen luonnonkosmetiikkatuotteiden synnyinsijoille Viroon. Reissu polkaisiin käyntiin viime tiistaina, kun treffasimme reilun 20 hengen porukalla Nordic Health Systemsin Liisan ja Vesan Eckerö Linen terminaalissa ja jatkoimme siitä nauttimaan ihanasta meriaamiaisesta ja jutustelemaan bloggaajakollegojen kanssa. Oli mahtavaa tutustua etenkin ihanaan ja energiseen Katjaan, jonka kanssa meillä luisti juttu heti lapsista, muodista, kesän Pärnun reissuista ja vaikka mistä höpötellen ja Millan kanssa juttelimme kaikkea vaatteisiin liittyvää - kiitos vielä ihanat ladyt reissuseurasta!  Laivan saavuttua Tallinnaan meitä odotti bussikuljetus ja vajaan tunnin kuluttua pääsimme sitten tositoimiin eli tutustumaan Nurmen laajaan tuotevalikoimaan ja kuulemaan, kuinka luonnonkosmetiikkaa valmistetaan.  


Olen kuluneen kesän aikana testaillut ahkerasti luonnonkosmetiikkaa meikkipohjan teossa ja huomannut sen positiiviset vaikutukset ihossani, joten siinäkin mielessä tämä reissu tuli kuin tilauksesta. Nurme ei itselleni ollut entuudestaan kovin tuttu merkki ja siksi oli erityisen hienoa päästä kuulemaan yrityksen perustajan Marit Tiitsin kertomana tarina brändin syntymisestä sekä Nurmen tuotefilosofiasta. Nurme on pieni virolainen perheyritys, joka sai alkunsa, kun luontoa, kukkia ja kasveja aina rakastanut Marit sai äitiyslomalla ollessaan insipaation alkaa itse valmistamaan puhtaista luonnon raaka-aineista käsintehtyä saippuaa, joka ei sisällä lainkaan vettä. Vesi kun se on edullinen raaka-aine, jota teollisiin saippuoihin yleisesti lisätään. Aluksi Marit valmisti saippuoita vain omille perheenjäsenilleen ja ystävilleen, mutta niiden saaman suosion saattelemana hän rohkaistui perustamaan Nurme-brändin ja aloittamaan tuotteiden kaupallisen valmistuksen. Slogan Purest beauty kuvastaa sitä, että kaikki Numern tuotteet valmistetaan vain parhaimmista ja puhtaimmista raaka-aineista.

Nurmen filosofian mukaan merkin kaikki tuotteet valmistetaan siten, että ne sisältävät parhaita luonnon öljyjä, kuten kookos-, jojoba- ja hamppuöljyä sekä puhtaita luonnollisia raaka-aineita, kuten hunajaa, greippiä ja hohkakiveä. Maritin mukaan Nurmen kaikkiin saippuatuotteisiin liittyy lisäksi aina jokin erityinen lisäfunktio, kuten kuoriva, epäpuhtauksia poistava, hellivä tai rauhoittava ominaisuus. Saippuoiden lisäksi Nurmen kattavaan, nykyisin yli 100 erilaista tuotetta sisältävään tuotevalikoimaan kuuluvat luonnonmukaiset vartalovoiteet, vartalonkuorinnat, shampoot, hoitoaineet, kasvovedet, aromaattiset öljyt sekä ihastuttavat, pitkään palavat ja hyväntuoksuiset soijavahakynttilät.


Nurmen tuotantolaitos sijaitsee Viron kauniilla maaseudulla, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta. Oikeastaan sana tuotantolaitos on vähän harhaanjohtava tässä yhteydessä, sillä kaikki merkin tuotteet valmistetaan käsin idyllisessä vanhassa maalaistalossa, joka on remontoitu ja varustettu nykyaikaisin laittein. Pääsimme paikan päällä seuraamaan, kuinka herkullinen, käsintehty hunajasaippua valmistuu. Monivaiheisessa prosessi alkaa siten, että sulatettu rasva tai öljy yhdistetään lipeäseoksen kanssa. Sen jälkeen saippuamassaa sekoitetaan ja sekaan lisätään eteeriset öljyt ja muut luonnon raaka-aineet. Sitten seos kaadetaan puisiin muotteihin, joissa massan annetaan kiinteytyä saippuaksi ja levätä muutaman päivän ajan. Seuraavaksi saippua leikataan paloiksi ja irtopalat lepäävät ja kovettuvat säilytyslaatikoissaan kuukaudesta kahteen. Tänä aikana saippuan pH-arvo tasaantuu, saippua kovettuu ja muuttuu ihoystävälliseksi. Lopuksi saippuapalat pakataan kauniisiin pakkauksiin ja sen jälkeen ne ovat valmiit lähtemään myymälöihin kautta Viron ja Suomen.


Nurmen suosituin tuote on Foot Scrub Soap eli kuoriva jalkasaippua, joka sisältää muun muassa hohkakiveä ja mantelinkuorta. Saippua sopii täydellisesti kotipedikyyriin ja suihkun yhteydessä vaikka päivittäin käytettäväksi, ja takaa sen, että jalat pysyvät sileinä ja pehmoisina. Testasin tätä heti reissun jälkeen ja ihastuin heti totaalisesti - ihana jalkojenhoitotuote, joka oikeasti tekee mitä lupaa! Foot Scrub Soap voitti muuten vuonna 2011 Viron suosituimman, Anne & Stiil -nimisen naistenlehden parhaan tuotteen palkinnon Manicure and Pedicure -kategoriassa, joten tähän tuotteeseen on hullaantunut moni muukin!

Nurmen tuotantolaitoksella pääsimme myös itse testailemaan ja tuoksuttelemaan merkin syötävän herkullisia vartalovoiteita, vartolonkuorintoja sekä kasvovesiä. Myös miehet ja lapset on hienosti huomiotu, sillä Nurmen valikoimasta löytyy muun muassa parranhoitotuotteita sekä lasten oma, hoitavaa ja ihoa suojaavaa kehäkukkaa sisältävä Baby Soap sekä vartalovoide ja vartaloöljy perheen pienimmille. 


Kiitos reissun järjestäjille Liisalle ja Vesalle Nordic Health Systemsistä, Maritille sekä kaikille ihanille bloggaajakollegoille, jotka teitte matkasta huippuhauskan! Nurmen tuotantolaitokselta saimme kotiin viemisiksi vielä muutamia ihastuttavia tuotteita, joista tulossa tarkempaa juttua blogiin pian!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

24/08/2017

SLURP - ASTETTA IHANAMPI KAHVIHETKI!


Ciao tyypit ja heti tähän alkuun pahoittelut elokuun blogihiljaisuudesta! Olen ollut tämän kuun virallisesti kesälomalla ja koittanut pyhittää mahdollisimman paljon aikaa perheelleni ja kavereiden treffaamiselle. Tämä kesä on ollut myös pienen poikamme ihka ensimmäinen kesä, joten siinäkin mielessä olen halunnut nauttia siitä täysillä! Nyt loma lähenee kuitenkin jo loppuaan ja nyt on superhyvä fiilis palata takaisin päivittelemään blogia entistä tiiviimpään tahtiin. Voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että syksy tulee omalta osaltani olemaan erittäin hektinen blogiin liittyvien juttujen parissa ja odotan jo innolla, että pääsen kertomaan teille eräästä mielettömän hienosta yhteistyökuviosta enemmän! 

Kesän aikana kameraan ja puhelimeen on kertynyt runsaasti materiaalia julkaisua odottamaan, joten toivon kovasti, että olette jakseneet pysyä mukana blogin matkassa. Osa teistä ehkä huomasikin kurkata Instastoriestani osviittaa alkuviikon ihanasta blogimatkasta, jossa pääsin tutustumaan Nurmen herkullisiin tuotteisiin. Kiitos vielä NHS:lle sekä upeille bloggaajakollegoille -matkasta ja Nurmen ihanista luonnonkosmetiikkatuotteista on tulossa lisää juttua pian tänne!

Mennään nyt kuitenkin tämänkertaisen postauksen aiheeseen, joka on kahvi. Eikä mikä tahansa sumppi, vaan vastajauhettu, pienpaahtimossa paahdettu tuore kahvi. Koska olen ahkera kahvinjuoja - päivässä menee helposti vähintään neljä kupillista - olin innoissani, kun Slurpilta kyseltiin, haluaisinko testata heidän hiljattain perustamaansa, kaikkia hyvän kahvin ystäviä varmasti kiinnostavaa palvelukonseptia. Konseptin idea on todella hyvä: Slurp toimittaa asiakkailleen vastapaahdettua pienpaahtimokahvia kotiin kannettuna. Tällaista palvelua on jo nykyisellä nettikauppojen kultakaudella odoteltukin! Slurpilla on Suomen laajin valikoima pienpaahtimokahveja ja palvelussa pääsee itse valitsemaan myös haluamansa paahtoasteen sekä omaan keittimeen sopivan jauhatuksen. Ihan superia, eikö!


Tummanpaahtoisten kahvien fanina valitsin kaikkien meille kotiin toimitettavien kahvien paahtoasteeksi tumman. Vaihtoehtoja on runsaasti, sillä vaalea-, keski- ja tummapaahtoisen lisäksi valittavana on todella tummapaahtoiset, ranskalaiset paahdot tai espressopaahdot. Huomasin, että palvelussa on myös mahdollista valita paahtoasteista vaihtoehto, jossa kotiin toimitetaan vuorotellen tumma- ja vaaleapaahtoista kahvia. Seuraavaksi palvelu kysyi, millaisella valmistusmenetelmällä valmistan kahvini ja vaihtoehtoja oli jälleen useampi: suodatinkeitin, pressopannu, mokkapannu tai espresso. Sen jälkeen valitsin sopivan jauhatuksen vaihtoehdoista papu- tai suodatinjauhatus. Seuraavaksi pääsee valitsemaan itselle sopivan toimituskoon, mikä on mielestäni Slurpissa erityisen hienoa! Itselle sopiva toimituskoko määräytyy sen mukaan, kuinka paljon asiakas arvioi kotona keitettyä kahvia päivässä juovansa. Vaihtoehdot ovat 200 g, 400 g, 600 g, 800 g sekä 1000 g  ja kaikki nämä koot mahtuvat normaalina kirjeenä postiluukusta. Toimitusajoissa vaihtoehtoina on yksittäisen kahvitoimituksen saapuminen 2 tai 4 viikon välein ja näistä valitsin toimituksen 2 viikon välein.


Eilen postiluukustamme kilahti Slurpin ensimmäinen kahvitoimitus, joka sisälsi Cafetoria Roasteryn Gran Palomar -nimistä tummapaahdettua, Reilunkaupan luomusuodatinkahvia. Slurpin sivuilta löytyy jokaisesta tilattavissa olevasta kahvista kattava kuvaus ja sen mukaan Gran Palomar on Cafetoria Roasteryn ylpeys, joka tulee Cafetorian perustajan ja pääpaahtajan syntysijoilta Perusta. Maku on makean suklainen ja pähkäinen ja mukana on aavistus marsipaania. Ja kyllä - ensimmäisen maistelun perusteella maku oli erittäin herkullinen ja sopivan täyteläinen! Innolla ja jännityksellä jo odottelenkin seuraavia toimituksia, joita on tässä testijaksossa yhteensä kolme. Juuri tuo yllätyksellisyys ja se, ettei etukäteen tiedä, millaista kahvia kotiin seuraavaksi saapuu (tietysti niiden itse asetettujen makumieltymysten puitteissa) on minusta Slurpissa SE juttu! On todella kiva päästä testailemaan uusia makuja ja tutustua sellaisiin paahtimoihin, joiden tuotteita olisi muuten hankala päästä maistelemaan. Slurpin kahvit tulevat eri pienpaahtimolta Suomesta ja mukana on mm. Helsingin Kahvipaahtimo, Holmen Coffee, Lehmus Roastery, Mokkamestarit sekä Turun Kahvipaahtimo. Slurpin valikoimasta löytyy myös kofeiinitonta kahvia ja kattava teevalikoima. Tähän loppuun vinkkinä vielä, että Slurpilta on mahdollista tilata myös kahvilahjakortteja -  miten täydellinen lahja se olisikaan kahvihifistelijälle!


* yhteistyössä Slurpin kanssa


SHARE:

27/07/2017

KESÄINEN SMOOTHIE BOWL


Kotimaisten mansikoiden osalta kausi on nyt parhaimmillaan ja niillä on tullut herkuteltua tällä viikolla päivittäin. Mansikoiden hinnat ovat tosin todella pilvissä, huh! Ymmärtääkseni siihen on syynä tämä kovin viileä kesä, mutta toivotaan, että suunta on kelien osalta vihdoin kohti parempaa. Ja mielellään sitä tukee kotimaisia mansikanviljelijöitä, kun voi vain kuvitella, kuinka rankkaa on olla yrittäjä tulojen riippuessa pitkälti vuosittaisen sadon onnistumisesta. 

Tähän kesäiseen marjapommiin miksailin pakastevadelmia ja -mustikoita ja heitin sekaan banaanin sekä lorauksen kookosmaitoa. Ja päälle tuli tietysti kotimaisia mansikoita ja tuoreita pensasmustikoita. Ihanan simppeliä ja superhyvää! 

KESÄINEN SMOOTHIE BOWL

2 hengelle

2 dl (pakaste)vadelmia
1 dl (pakaste)mustikoita
1 banaani
0,5 dl kookosmaitoa

Päälle:
tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita
***

Kaada vadelmat ja mustikat blenderiin. Pilko sekaan banaani ja mittaa mukaan kookosmaito. Sekoita tasaiseksi massaksi ja annostele smoothiemassa kulhoihin. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla ja nauti heti!


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig