19/05/2016

HÄÄPÄIVÄN AAMU


Olen lupaillut kuvia viime elokuussa juhlituista häistämme useaan otteeseen, mutta nyt olen vihdoin tässä suhteessa in action! Koska kuvia on hääpäivältämme varsin huikea määrä, ajattelin edetä kronologisessa järjestyksessä ja aloittaa useammasta osasta koostuvan postaussarjan hääpäivän aamun tunnelmista ja valmistaumisestani yhteen elämäni suurimmista päivistä. 

Hääpäivä starttasi osaltani todella hektisesti säpsähtäessäni unesta herätyskellon ääneen vähän yli kuuden aikaan Hotel Havenissa. Meillä vihkiminen alkoi klo 12 Helsingin Vanhassa kirkossa ja halusin olla hyvissä ajoin hereillä, jotta valmisteluiden kanssa ei tulisi turhan kiire. Olimme sulhasen kanssa buukanneet meille Havenista huoneen hääyötä varten ja samaisessa paikassa halusin yöpyä myös häitä edeltävän yön. Yö ennen häitä oli tuskaisen jännittävä ja minä, joka yleensä nukun sikeästi kuin tukki, heräsin pari kertaa keskellä yötä. Onneksi tähänkin löytyi pelastus aamulla, kun laitoin suihkun jälkeen silmilleni anopilta saamani tehokosteuttavat ja virkistävä naamiolaput, jotka taikoivat väsyneen ilmeen hehkeäksi. Pikaisen pukeutumisen jälkeen suuntasin hotellin aulaan, jonne olin pyytänyt toimittamaan aamiaistarjottimen etukäteen odottamaan. Sitten olikin jo aika hypätä taksiin ja huristella kohti Uudenmaankadun Q Hairia morsiuskampausta- ja meikkiä varten. Tässä vaiheessa on muuten pakko mainita muutama sana hääpäivämme säästä, joka osoittautui ihan täydelliseksi. Vaikka viime kesä olikin kesä- ja heinäkuun osalta luvattoman sateinen ja elokuussakin elettiin vielä jännityksessä, alkoi hääpäivämme aamu aurinkoisena ja taivas oli pilvetön. Näin tämänkin asian loksahdettua paikoilleen suuri päivämme alkoi siis todella huojentuneella ja kiitollisella fiiliksellä!

Q Hairissa pääsin heti taitavan Tarun käsittelyyn, joka lohti hiuksiini muutamalla löysähköllä palmikolla koristetun kiharakampauksen. Palmikoilla saimme hieman lyhyemmät sivuhiukset nätisti koottua taakse pois kasvojen edestä lieuhumasta. Päätimme jättää hiukseni puoliksi kiinni löysälle sivunutturalle vihkimisen ajaksi ja Taru opasti, kuinka kaasojen avulla saisin hiukseni sitten avattua potrettikuvien ottamista ja varsinaista hääjuhlaa varten. Tämä oli Tarulta ihan loistava idea, koska löysä sivunuttura oli todella kaunis ja tyylikäs kirkossa ja iltaa varten oli sitten kiva muuttaa kampausta hieman rennommaksi. Kampauksen kruunasi vielä hopeinen, kaunis hiuskampakoriste, jonka tilasin Hollannista.


Kampauksen viimeistelyn jälkeen istuin häämeikistäni vastanneen Tomin tuoliin ja ehostus pääsi vauhtiin. Olin ennen häitä käynyt huollattamassa volyymiripseni supertaitavalla, Minttu Virtasen ja Satu Tuomiston luottoripsiteknikkona tunnetulla Annikalla, joten onnenkyyneleiden valumista ei näin ollen tarvinnut pelätä. Olin ennen hääpäivää käynyt koemeikissä Tomin luona, ja noudatimme h-hetkelläkin koemeikissä hyväksi havaittua linjaa: sumuisia, murrettuja ruskean ja harmaan sävyjä silmiin ja raikas, kuulas meikkipohja. Häähuulipunaksi olin varta vasten hankkinut MAC:n Lovelorn-nimisen kauniin viileään pinkkiin taittuvan punan, joka sopi ihanasti muuhun meikkiin. Häähuulikiiltonani toimi Lancômen persikanpinkki, kosteuttava Gloss In Love, joka jo nimensä puolesta matchasi päivän tunnelmaan täydellisesti.

Meikin valmistuttua oli aika karauttaa valokuvaajamme Astan kanssa taksilla takaisin hotellille. Siellä kaasoni ja morsiusneitoni odottelivat jo valmiina ja suuntasimme yhdessä hotellihuoneeseen, jossa pääsin pukeutumaan morsiuspukuuni tyttöjen avustuksella.


Nyt päästään ehkä siihen yhteen hääpäivämme eniten jännitystä aiheuttaneista aiheista eli hääpukuvalintaani. Sen täydellisen hääpuvun löytyminen oli itselleni todella tärkeä juttu, ja aloitin puvun etsimisen jo hyvissä ajoin lokakuussa 2014. Kiersin kaikki Helsingin morsiuspukuliikkeet läpi ja Kasarmitorilla sijaitsevasta Juhlamuotitalo Seremoniasta, jossa oli myynnissä haluamaani pitsikoristeista kevät-kesä 2015 mallistoa,  löytyi viimein SE puku, espanjalaisen Pronoviaksen Basma-niminen upea pitsinen kokonaisuus, jossa on klassinen, sydämenmuotoinen kaula-aukko, helmaan asti jatkuva pitsi- ja helmikoristelu ja syvään uurrettu, v:n muotoinen selkäosa. Kevyesti levenevä, A-linjainen puku on aina klassisen tyylikäs valinta ja toi mielestäni oman vartaloni parhaat puolet kauniisti esille. Laadukkaista materiaaleistaan ja viimeistellyistä leikkauksistaan tunnettua Pronoviasta on usein kutsuttu hääpukujen Ferrariksi ja tiesin melko pian häiden suunnittelun aloittaessani, että haluan puvun juuri heidän mallistostaan. Tyytyväisempi en lopputulokseen kyllä voisi olla!

Puvun kauniina yksityiskohtana toimi erikseen hankittu, Swarovski-kristalleista tehty koristenauha, joka ommeltiin pukuun kiinni viimeisen sovituksen jälkeen. Puvussa on takana vetoketju ja pienet koristenapit, joten sen päälle pukeminen oli erittäin helppoa. Puvun extrapitkää pitsilaahusta varten helmaan ommeltiin pieni napinläpi, jonka avulla laahus saatiin kiinnitettyä ylös häävalssin ajaksi. Hääpäivänä puvun alle puettiin kaksitasoinen vanne, joka päälle helma laskeutui kauniisti. Vanne myös teki puvussa liikkumisesta ja tanssimisesta vaivatonta.

Vinkkinä kaikille hääpukua etsiville kesän ja syksyn morsiamille, että hääpukuni on tulossa myyntiin! Tarkempi myynti-ilmoitus ja linkit siihen tulossa blogiin pian. Pukuun sisältyy Pronoviaksen oma pukupussi ja vanne. Halutessasi voit ostaa myös pukuun mitoitetun pitkän hunnun, joka tulee myöskin erikseen myyntiin. Jo tässä vaiheessa kiinnostuneet voivat kysellä puvusta lisätietoja sähköpostitse osoitteesta chicconservativechanel@gmail.com



Hääpäivänä minulla oli käytössä kahdet kengät: päivällä hopeisena kimaltavat Steve Maddenin sandaletit ja illalla Badgley Mischkan Doris-nimiset, upeilla strasseilla koristellut nahkaiset korkokengät. Swarovski-kristallein koristellut korvakorut ja kaulakoru ovat Lola and Grace -merkin mallistosta. Pitkän hunnun ostin Teljänneito-blogia pitävältä Jessicalta, sillä Suomesta oli hankala löytyy haluamaani pitkää ja yksinkertaista, kammalla kiinnitettävää mallia. Huntua muokattiin vielä Seremoniassa hieman, jotta se oli täydellisen pituinen hääpukuni pitsilaahuksen kanssa. Morsiuslaukkunani toiminut kaunis clutch löytyi Seremoniasta ja häätuoksunani toimi Chanelin puuterisen kukkainen Chance, joka on ollut yksi luottotuoksuistani jo pitkään.


Morsiuskimpun, heittokimpun ja sulhasen sekä bestmanien vieheet tilasin Inbloomista. Lähetti toimitti hääpäivänämme kaikki kukat hotelliin, ja olin niihin todella tyytyväinen. Pallon muotoinen morsiuskimppuni koostui upeista valkoisista ruusuista ja valkoisista pioneista ja sulhasen ja bestmanien vieheissä toistuivat valkoiset ruusut. Heittokimppuun olin valinnut ruusujen ja pionien lisäksi myös muutamia hennon vaaleanpunaisia ruusuja, sillä häidemme teemavärit olivat valkoinen, luonnonvalkoinen, kulta ja hento vaaleanpunainen. Kaasojen ja morsiusneitojen kimput valmistin itse häitä edeltävä päivänä valkoisista ruusuista ja hortensioista ja kimpuista tuli mielestäni todella kauniit.

Sulhasen ja kahden bestmanimme vieheet olin pyytänyt toimittamaan hotellille, jonne pojat saapuivat myöhemmin hääautollamme first look -kuvien ottamista ja kirkkoon siirtymistä varten.


Hääpäivän kaunistautumisestani vastasivat Q Hairin lisäksi Studio Bliss, jossa sävytin hiukseni ennen häitä ja Flamingo Spa, jossa otin suihkurusketuksen pari päivää ennen h-hetkeä. Kynsistä huolehdin itse ja valitsin hääpäivää varten niihin klassisella ranskalaisella manikyyrillä tehdyt irtokynnet, koska en halunnut häämatkallamme missään nimessä stressata akryyli- tai geelikynsien katkeilusta. Olin todella tyytyväinen irtokynsiin, jotka pysyivät moitteettomina koko hääpäivän ajan.

Kaasojen ja morsiusneitojen yhdenmukaiset haalean vaaleanpunaiset mekot tilasin Yhdysvalloista ja ne ovat Victoria's Secretin mallistoa. Tytöt saivat mekot itselleen, joten niistä jäi varmasti kiva muisto myös heille.

Huh huh, tulipa siinä juttua kerrakseen! Tällainen oli siis hääpäivämme aamu morsiamen silmin katsottuna ja postaussarja jatkuu seuraavaksi vihkimisen ja hääjuhlan tunnelmissa. Nyt toivotan teille oikein aurinkoista torstaita ja palataan pian!




Kuvat: Asta Karell Photography




Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä


SHARE:

18/05/2016

HEDELMÄINEN KESÄSALAATTI


Kevään ja kesän suosikkiannoksiini kuuluvat raikkaan ruokaisat salaatit. Alle vartissa valmistuvat värikkäät kesäsalaatit - Nizzan salaatti, Fetasalaatti sitruunadressingillä sekä tällä kertaa esittelyyn pääsevä Hedelmäinen kesäsalaatti - toimivat sellaisenaan tai aterian lisukkeena. Inspiraatio tämänkertaiseen Hedelmäiseen kesäsalaattiin lähti tuoreista mansikoista, joita olen viime aikoina syönyt lähes päivittäin. Peruspohja on pitkälti hyvin samanlainen kuin kreikkalaisessa fetasalaatissa, mutta tässä versiossa lisää raikkautta ja ihanan makeaa makua tuo mehukas cantaloupemeloni.

HEDELMÄINEN KESÄSALAATTI

(kahdelle)

ruukullinen tuoretta rucolaa
tuoreita mansikoita
puolikas cantaloupemeloni
mustia oliiveja
punasipulia
fetajuustoa
sitruuna

***


Paloittele meloni sopivan kokoisiksi paloiksi ja viipaloi mansikat. Ripottele salaatin sekaan oliivit. Pilko punasipuli hienoksi silpuksi ja revi fetajuusto käsin melonipalojen, mansikkaviipaleiden ja oliivien päälle. Lisää päälle rucolanlehdet ja viipaloitut sitruunalohkot. Nauti sellaisenaan tai sitruunadressingin kera (ohje täältä).



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

13/05/2016

FARM TALLINNA


Ciao! Kulunut viikko on ollut kerrassaan upea ja täällä ruudun takana odotellaan jo kuumeisesti alkavaa viikonloppua. Sitä ennen ajattelin viedä teidät ruokamatkalle erääseen hehkutuksen arvoiseen ravintolaan, joka varasti sydämeni totaalisesti! Pyrähdimme nimittäin viime viikolla helatorstain kunniaksi miehen kanssa ex tempore aurinkoiseen Tallinaan herkuttelumatkalle. Lämmin aamu alkoi mitä parhaimmalla tavalla tyylikkäällä á la carte -meriaamiaisella M/S Silja Europan Maxim -ravintolassa. Tarjolla oli raikasta kuohuvaa, tuoreita hedelmiä, juustotarjotin, mätiä, sillejä, skagenia, graavilohta, lämpimiä aamiaisruokia ja vaikka mitä muuta.

Reissumme todellinen kruunaus koettiin kuitenkin Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintola Farmissa, jonne mies oli tehnyt varauksen loistavien TripAdvisor-arvostelujen perusteella. Eikä paikkaa todellakaan oltu hehkutettu Tallinnan kuudenneksi parhaaksi fine dining -ravintolaksi suotta.  Tallinnalaista modernia keittiötä edustava Farm yhdistelee onnistuneesti perinteisiä virolaisia makuja nykyaikaisiin kulinaariin twisteihin ja paikan menuun jo etukäteen ihastuneena odotimme innolla, millaisia herkkuja pääsisimme maistelemaan.

Heti valoisaan ravintolaan asuessamme meidät valtasi levollinen fiilis. Modernin talonpoikaistyylisesti sisustettu ravintola tarjoaa valtavasti silmänruokaa kauniiden sisustuksellisten yksityiskohtien muodossa ja pelkkään tilan tutkimiseen, ihasteluun ja kuvaamiseen voisi käyttää useamman tunnin aikaa. Ravintolan sydän on upea, lasitettu avokeittiö, jonka kautta asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä. Pääsimme iloksemme istumaan ikkunaerkkeriin, josta oli suora näkymä keittiöön ja annosten valmistumista oli todella hauska seurata ruokia odotellessamme.


Tilaamiamme annoksia odotellessamme huomasimme, että ravintolalla on oma olutpanimo, jossa valmistaan erilaisia artesaanioluita. Niitä ei tällä kertaa tullut testattua, mutta ensi kerralla tiedän, mitä maistan!


Tuhdin meriaamiaisen nauttimisesta oli Farmiin saapuessamme ehtinyt kulua vasta kolmisen tuntia, joten päätimme nauttia suhteellisen kevyen ateriakokonaisuuden. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme tilaamaan alkupalaksi metsän antimista tehdyt keitot, jotka sisälsivät muun muassa erilaisia metsäsieniä, possunlihaa, vihanneksia ja ohraa. Liemi oli täydellistä ja maustettu ilmeisesti lorauksella punaviiniä. Ja entäpä sitten Farmin itsetekemä, hieman saaristolaisleivän tyyppinen makeahko rouheleipä, jota tarjottiin keiton lisukkeena? Yksinkertaisesti niin hyvää, että ostimme sitä kotiin mukaan Farmin kanssa samoissa tiloissa toimivasta Rukis -nimisestä kahvila-kohditoriasta.


Pääruoaksi valitsimme annokset päivän kalaa, joka osoittautui tällä kertaa villakuoreeksi. Konstailettomaan bistro-tyyliin valmistetut annokset tarjottiin herkullisen tartar-kastikkeen kera ja lisukkeeksi tilasin itselleni vielä ravintolan itsetekemää kotijuustoa. Niin yksinkertaisen hyvää ja tuoretta, nam! Listalta löytyy kalaruokien lisäksi myös muun muassa hirveä ja ankanfileetä, jota aion kokeilla seuraavalla kerralla.


Ystävällisen tarjoilijaneitokaisen tiedustellessa jälkiruokatoiveitamme olimme jo niin täynnä, että valitsimme listalta raikkaat, jälleen kerran ravintolan itsetekemät metsämarjasorbetit kahvien kera nautittavaksi. Sorbetin makun oli sopivan kirpeä, eikä liian makea, ja tästä sain inspiraation kokeilla vastaavanlaisen herkun valmistusta kotikeittiössä. Vähän eksottisemmista makuyhdistelmistä pitäville vinkkinä, että Farmista saa myös itsetehtyä ruis-tillinsiemenjäätelöä!


Mahat täysinä ja mielet harmonisina poistuimme ravintolasta pikaisille ostoksille ennen laivaan paluuta. Annan Farmille kyllä täydet kymmenen pistettä palvelusta, miljööstä ja ruoasta! Paikka on niin huikea, että mietin, kuinka kiva siellä olisi järjestää esimerkiksi minun ja mieheni yhteissynttärit. Nyt upeaa alkavaa viikonloppua ja nautitaan tästä aurinkoisesta kelistä!


Farm 
Müürivahe 27b/ Viru 11


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig