02/12/2014

Aamiainen Karitan tapaan


Tällä kertaa luvassa hieman fiilistelyä vielä tasan viikko sitten pidetyistä kirjajulkkareista, joissa esiteltiin Karitan Tykän uusi, Hyvää huomenta -kirja. Karita oli tietysti itse paikalla aina yhtä kauniina ja oli myös valmistanut kaikki tarjottavat, joita pääsimme paikan päällä aamutuimaan maistelemaan. Tarjolla oli mm. tomaatti-paprikakräkkereitä, avokadocarpacciota, tuoreita mansikoita, viikuna-omenahilloa, erilaisia vitamiinivesiä ja tuorejuustoja. Tilaisuus pidettiin Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa Uudenmaankadulla ja paikalle oli saapunut laaja joukko toimittajia, bloggareita sekä kirjailijan ystäviä ja tiimiläisiä.

Kaikin puolin lämpimissä, kodinomaisissa ja välittömissä tunnelmissa tarjoiltu aamiaisbrunssi ja Karitan kuulumiset kirjan tekoprosessista ja reseptien syntymisestä olivat todella mielenkiintoista kuultavaa ja sieltä löytyi paljon uutta inspiraatiota myös omiin kokkailuihin ja raakaruokakokeiluihin! Karita kertoi muun muassa aloittavansa jokaisen päivän vihersmoothiella, ja samoista terveellisistä juomista pääsevät säännöllisesti nauttimaan myös hänen miehensä ja poikansa. Hän pyrkii syömään hyvin ravintorikkaasti ja smoothieiden lisäksi erilaiset raakapuurot, mehut, raakahillot ja itse tehdyt jogurtit antavaa ihanaa fiilistä jokaiseen aamuun. Kirjansa esipuheessa Karita toteaakin osuvasti, että "ihanimpia ovat sellaiset aamut, kun hän saa valmistaa kokonaisen brunssin huolella. Se syödään yhdessä rakkaiden kanssa, rauhassa, hitaasti nautiskellen. Silloin herkutellaan kakuilla, jutellaan ja nauretaan, eikä ole kiire mihinkään". Tähän ei voi kun yhtyä, sillä itsekin rakastan kiireettömiä viikonloppuaamuja kuplivan hyvässä seurassa.

Erityisen ihania olivat ylimmän kuvan mustikka-laventeliraakakakut, jotka veivät kielen mennessään. Näistä herkuista räpsi moni muukin kuvia ennen maistamista, niin kauniisti ne oli laitettu esille. Uudesta kirjasta löytyy kakun resepti ja halutessaan sen voi toteuttaa myös leivoksina. Tätä täytyy ehdottomasti testata kotona!


Kiitos vielä Karitalle upeasta aamusta ja hienosta, uskomattoman kauniilla valokuvilla varustetusta kirjasta!


SHARE:

26/11/2014

Jean Paul Gaultier for Lindex: Sailor coat



Lupailin jo aiemmin kuvia niistä Jean Paul Gaultier for Lindex -malliston jutuista, jotka onnistuin nappaamaan omaan vaatekaappiini. Nämä kuvat otettiin jo muutama viikko sitten, kuten noista maassa olevista lehdistäkin voi päätellä, mutta en ole ehtinyt viimeistellä niitä julkaistavaksi aiemmin. Kuvissa näkyy tuo upea seiloritakki, joka on mielestäni yksi malliston onnistuneimpia luomuksia. Ja tuo ylöspäin vaaleneva raitakuviointi tekee takista ihanan raikkaan ja keveän näköisen, mikä tuo sopivaa kontrastia takin laatikkomaiselle leikkaukselle. Takin lisäksi hankin JPG-mallistosta pitkän kimonon sekä henkäyksenohuen "neuletakin". Nimenomaan tuo Gaultierille ominainen merihenkisyys iski ja lujaa! Mitä mieltä te olitte tästä mallistosta?




Wearing:
Jean Paul Gaultier for Lindex seilor coat
Louis Vuitton scarf
Zara dress
Zign ankle boots


SHARE:

25/11/2014

KAURAINEN BANAANI-MUSTIKKASMOOTHIE






Tänään on tiedossa aika huikea aloitus päivälle! Nimittäin Karitan Tykän uuden, Hyvää huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin -kirjan julkistamistilaisuus lehdistölle. Suuntaan siis heti aamutuimaan Kulinaariseen Instituuttiin innokkain mielen. Sain tämän uutukaisen selailtavaksi jo perjantaina ja olen sieltä useampaa herkullista reseptiä ehtinyt testaamaan. Kirjan resepteistä itseäni miellyttävät erityisesti rapeat kräkkerit, tuorepuurot, smoothiet ja ihanat raakapastat. Ja mikä parasta, kirjasta löytyy resepti myös kotitekoisen mantelimaidon valmistamiseen! Mantelimaitoon olen nimittäin totaalisen hurahtanut ja nykyisin aloitankin aamut nauttimalla aina ensin tyhjään vatsaan muutaman desin mantelimaitoa. Maistuu ihanalle jääkylmänä ja hellii vatsaa. Mantelimaito antaa sopivan kylläisen olon ja käytän sitä myös puurojen ja smoothieiden pohjalla. Tällä kertaa ajattelinkin jakaa kanssanne viikonloppuna kehittämäni smoothiereseptin, joka sisältää mantelimaidon lisäksi muun muassa mustaherukoita ja gluteenitonta kauraa.


KAURAINEN BANAANI-MUSTIKKASMOOTHIE

(yhdelle)

0,75 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl mantelimaitoa
1 banaani
0,5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
puoli tl chiansiemeniä
jäitä

***


Pilko banaani ja mittaa kaikki ainekset blenderiin. Anna pyöriä täydellä teholla, kunnes juoma on koostumukseltaan tasaista. Koristele chiansiemenillä.




Ja nyt ei muuta kuin iloista ja reipasta päivää kaikille, palataan!
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig