Tänään on tiedossa aika huikea aloitus päivälle! Nimittäin Karitan Tykän uuden, Hyvää huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin -kirjan julkistamistilaisuus lehdistölle. Suuntaan siis heti aamutuimaan Kulinaariseen Instituuttiin innokkain mielen. Sain tämän uutukaisen selailtavaksi jo perjantaina ja olen sieltä useampaa herkullista reseptiä ehtinyt testaamaan. Kirjan resepteistä itseäni miellyttävät erityisesti rapeat kräkkerit, tuorepuurot, smoothiet ja ihanat raakapastat. Ja mikä parasta, kirjasta löytyy resepti myös kotitekoisen mantelimaidon valmistamiseen! Mantelimaitoon olen nimittäin totaalisen hurahtanut ja nykyisin aloitankin aamut nauttimalla aina ensin tyhjään vatsaan muutaman desin mantelimaitoa. Maistuu ihanalle jääkylmänä ja hellii vatsaa. Mantelimaito antaa sopivan kylläisen olon ja käytän sitä myös puurojen ja smoothieiden pohjalla. Tällä kertaa ajattelinkin jakaa kanssanne viikonloppuna kehittämäni smoothiereseptin, joka sisältää mantelimaidon lisäksi muun muassa mustaherukoita ja gluteenitonta kauraa.
KAURAINEN BANAANI-MUSTIKKASMOOTHIE
(yhdelle)
0,75 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl mantelimaitoa
1 banaani
0,5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
puoli tl chiansiemeniä
jäitä
***
Pilko banaani ja mittaa kaikki ainekset blenderiin. Anna pyöriä täydellä teholla, kunnes juoma on koostumukseltaan tasaista. Koristele chiansiemenillä.
Ja nyt ei muuta kuin iloista ja reipasta päivää kaikille, palataan!