Tänään jaan teille uskomattoman herkullisen jälkiruokareseptin, jota testasin hiljattain. Lämpimät, hunajalla ja voilla terästetyt hedelmät valkosuklaamoussen kanssa nimittäin todella sulavat suussa! Kanelilla maustettu valkosuklaamousse sopii hyvin myös syksyisen omenapiirakan kanssa ja miksei banaanilettujenkin lisukkeena tarjottavaksi.
Moussen reseptin nappasin alunperin
Kotiliedestä, mutta muokkasin sitä itse hieman. Alkuperäisessä reseptissä moussen kanssa tarjottiin omenoita ja erilaisia marjoja, mutta omaan versiooni valitsin omenoita ja eksoottisia hedelmiä: papayaa, ananasta ja mangoa.
Kanelilla maustettu valkosuklaamousse ja lämpimiä hedelmiä (4 annosta)
3 omenaa
noin 300 g papayaa, ananasta ja mangoa (pakasteena tai tuoreena)
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
6-8 lehteä sitruunabasilikaa tai sitruunamelissaa
Valkosuklaamousse:
1,5 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 tl kanelia
1. Aloita valmistamalla kaneli-valkosuklaamousse. Paloittele suklaa pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kattilassa puoli desilitraa kermaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut täysin.
2. Vaahdota loppu kerma (1 dl) kulhossa. Vaahdota erillisessä kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita joukkoon valkosuklaaseos. Lisää kermavaahto pienissä erissä varovasti nostellen. Mausta valmis mousse kanelilla ja laita jääkaappiin viilentymään.
3. Paloittele omenat ja ota pakastehedelmät kulhoon sulamaan hieman.
Kuumenna wokkipannu, lisää voi ja paista ensin jäiset hedelmät. Lisää
omenapalat ja hunaja ja kuumenna vielä hetki. Nosta pannu syrjään, peitä
kannella ja anna jäähtyä hetki.
4. Annostele hedelmät kulhoon ja koristele sitruunabasilikalla tai sitruunamelissalla ennen tarjoilua. Lusikoi valkosuklaamousse annoskulhoihin ja nauti yhdessä hedelmien ja kahvikupposen kera.
Syksyisiä herkkuhetkiä ja palataan pian!