20/09/2012

Aitoa ruokaa

On ihan pakko jakaa kanssanne innostukseni maanantaina kirjastossa silmiini osunutta Aitoa ruokaa  -kirjaa kohtaan, jota olen innokkaasti lukenut pari viime päivää. Kirja on ruotsalaisen Mats-Eric Nilssonin käsialaa ja jatkoa hänen menestykseksi nouseelle ja kiitellylle Petos lautasella -teokselleen.

Tässä kirjassa Nilsson jatkaa saman teeman parissa kuin edellisessä teoksessaan ja opettaa kuluttajia tunnistamaan nykyisin joka puolelta markkinoille pursuavan väärennetyn ruuan, joka ei todellaakaan sisällä enää pelkkiä aitoja ja alkuperäisiä raaka-aineita, kuten kermaa ja voita. Koska keinotekoiset, teollisesti tuotetut lisäaineet ja kaikista ravintoaineista puhdistetut tärkkelykset ovat vallaneet monien valmistajien tuotteet, on kuluttajien syytä olla entistä valveutuneempia. Kirja sisältää pelottavaa ja synkkää faktatietoa ja saa varmasti jokaisen pohtimaan, mitä nykyisin enää uskaltaa syödä. Pääviesti onkin se, että meillä kuluttajina on oikeus valita, mitä lautasellemme kelpuutamme. Käytetään siis tuota oikeutta ja vaaditaan aitoja makuja ja kemiallisesti ja erilaisin lisäainein muuntelemattomista raaka-aineista valmistettua ruokaa!



Kirjassa Nilsson kuvaa hyvin sitä, kuinka ravintoköyhä nykyihmisen ruokavalio saattaa olla. Moni saa pääasiallisen päivittäisen energiansa lähinnä maissista, soijasta, riisistä ja venhästä erilaisin menetelmin valmistetuista tuotteista ja se on todella huolestuttavaa. Pitkälle jalostettu, lisäainein ryyditetty ruoka tuntuukin nykyisin olevan pitkälti sääntö eikä poikkeus ja kuluttajien on vaikea löytää puhdasta ruokaa arkikiireidensä keskellä.

Tätä kirjaa lukiessani itselleni kirkastui entistä paremmin se, kuinka hyödyllistä ja usein välttämätöntä on leipoa itse leipää ja valmistaa ruokaa kotona puhtaista, käsittelemättömistä raaka-aineista. En halua olla missään nimessä fanaattinen, mutta on pelottavaa huomata, että kehityssuunta tuntuu olevan mahdollisimman edullisesti tuotettu ruoka, joka ei oikeastaan sisällä juuri mitään aitoja, muuntelemattomia raaka-aineita. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä kirjaa kaikille!



Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun tämän asiavuodatuksen tästä itselleni rakkaasta aiheesta ja palaillaan taas!

xoxo Laura
SHARE:

19/09/2012

Outfit 18/9/12

Ciao! Eilen olin liikenteessä yhteen tämän hetken lempparijakuistani sonnustautuneena. Punaisen, tummansinisen, mustan ja valkoisen muodostama kokonaisuus miellytti silmääni kovasti! Tässä muutama pikaisesti GT:n sovituskopissa nappaamani asukuva:



Jakku, huivi ja kengät Zara // housut GT //  paita ja vyö H&M // laukku LV

Vinkkinä kaikille, että Gina Tricotilla on tällä hetkellä tosi hyvännäköinen ja laaja valikoima eri vartalotyypeille sopivia farkkuja! Tällä hetkellä Kristenit nilkkavetoketjulla varaustettuna ovat ihan ykköset ja niistä oli juuri saapunut liikkeisiin uusi sävy nimeltään Tint. Itse tykästyin väriin todella paljon, joten käykäähän katsastamassa!

xoxo Laura


SHARE:

18/09/2012

Outfit 17/9/12

Tervehdys jälleen! Koitan tehdä näitä Outfit of the day -tyylisiä postauksia nyt aikaisempaa ahkerammin, koska toivon niistä olevan iloa ja inspiraatiota teille lukijoille ja niistä jää myös itselleni blogiin hyviä merkintöjä, millaisia kokonaisuuksia sitä onkaan kulloinkin päälleen pukenut. Lisäksi miltei kaikissa seuraamissani tyyliblogeissa päivän asukokonaisuuksista napatut kuvat bloggarin yllä ovat usein koko blogin suola ja niistä saa poimittua hyviä vinkkejä omaan tyyliin.

Eilen päälle valikoitui sattumalta tummansinistä, mustaa ja pinkkiä, joita maustoin ruskeasävyisillä asusteilla. Hauska sattuma, että tuo eilen käyttämäni, pari vuotta vanha leopardihuivi sisältää samansävyisiä pinkkejä, joita löytyi eilen päälle valikoituneesta topista ja kengistä. Tähän voisikin todeta, että kokemusteni mukaan usein ne parhaat kokonaisuudet syntyvät sattumalta ja pieni riskinotto pukeutumisessa kannattaa!


Jakku Holly & Whyte, Lindex // housut GT // toppi Vila // huivi ja vyö H&M // laukku LV // kengät Zara


Pirteää päivää & palaillaan taas,
xoxo Laura
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig